tlf70 70 79 18

facebook linkedin

 

Mindre snak og mere værdi - foredrag eller workshop 

Foredragsholder Bastian Overgaard

Få et simpelt og omkostningsfrit ledelsesværktøj til at skabe fokus, respekt og mere intelligente møder. Og gå hjem med den nyeste viden om hvorfor mindre snak giver mere værdi.

Støj og uregulerede snakkekulturer har store konsekvenser på en arbejdsplads. Forskere ved i dag at støj skader vores hukommelse, indlæring og fysiske sundhed. Amerikanske undersøgelser viser at hvis du skriver eller læser i et rum, hvor du kan høre tale, falder din produktivitet med op til 66%. Samtidig spildes der enorme resurser på ineffektive møder, hvor det ofte er de samme, der snakker. Vi ved at skuespillere bruger kunstpauser for at understrege vigtige budskaber, men på virkelighedens møder tales der konstant.

Dette foredrag eller workshop viser hvordan obligatoriske kunstpauser og samskabt stilhed kan bruges som et helt konkret og pragmatisk redskab til at skabe fokus, nærvær og respekt i vores arbejdsdag. Lær hvordan Silent Co-creation kan optimere interne møder, strategiseminarer og innovations-processer.
 

Hvem deltager?

Ledere og medarbejdere som ønsker fokus, nærvær, eftertanke og mere intelligent samarbejde. Særligt i organisationer hvor relationer, videndeling, innovation og bæredygtighed er i højsædet.
 

Formål og udbytte

Foredraget eller workshoppen giver et fælles sprog omkring udfordringerne ved støj, stress og ineffektive møder.  Du lærer de 4 principper i Silent Co-creation og får en helt praktisk forståelse for hvorfor ”tale er sølv og tavshed er guld.” Du vil gå hjem med et konkret og pragmatisk værktøj til facilitere møder med mindre snak og mere værdi. 
 

Form og indhold

Foredraget eller workshoppen kan efter aftale fx indeholde:

 • Konsekvenserne ved støj og overkommunikation
 • Hvorfor hjerneforskernes anbefaler stilhed
 • Hvordan introverte medarbejderes resurser går tabt i en ureguleret snakkekultur, og hvordan en ”snakkepolitik” skaber optimal videndeling
 • Hvorfor er nogle mennesker bange for stilhed?
 • Hvordan samskabt stilhed kan have samme effekt som mindfulness – uden at vi behøver tale om mindfulness
 • Best Practises fra virksomheder der har brugt stilhed
 • Hvordan Silent Co-creation styrker innovation, kreativitet og videndeling
 • Simple og konkrete værktøjer til at skabe fokus på dit næste møde
 • Hvordan du kan forbedre alle relationer i dit liv med stilhed
    

Foredragsholder og facilitator

Foredragsholder Bastian OvergaardBastian Overgaard arbejder ud fra devisen “mindre snak - mere værdi” og skræddersyer workshops til virksomheder, der ønsker nytænkning, innovation og bedre samarbejde i deres processer. Bastian Overgaards effektiviserer workshops, arbejdsmøder og medarbejderdage med fokus på videndeling, trivsel og nytænkning. Han er et 'must' for ledere og medarbejdere, der sidder fast i ineffektive møder, mangel på koncentration, samarbejdsproblemer og støj i arbejdskulturen. Med sin store erfaring og levende formidling er han det 'wake up call', som kan forhindre snigende utilfredshed, stress og kommunikationsudfordringer.
> Læs mere om Bastian Overgaard
   

Referencer

Bastian har faciliteret obligatoriske kunstpauser og lavet Silent-workshops for bl.a. Ingeniørforeningen, Deloitte, Røde Kors, Oticon, DTU, DanHostel og Københavns Kommunes økonomiforvaltning, Netværk Danmark, Novozymes, Slagelse Kommune, Esbjerg Kommune.
 

Andre relevante workshops og foredrag

Mindfulness

Dit personlige lederskab

Assertionstræning

Kommunikation og samarbejde

 

Info

Afholdes Som foredrag eller workshop hos kunden efter aftale
Varighed Efter aftale, fx fra 1-4 timer
Antal deltagere Aftales individuelt
Pris Aftales individuelt
Foredragsholder og underviser Bastian Overgaard
Kontakt os Kontaktformular
Tlf. 20 32 32 69
info@fortunakurser.dk

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Google+

Udtalelser

”Vores internat var en stor succes, og formiddagen med Bastian Overgaards foredrag og øvelser var en interessant oplevelse. Jeg oplevede kollektiv stilhed som et stærkt teambuildende redskab, der samtidig gav koncentration og konstruktivt arbejde. Ved at facilitere gruppe-øvelser i delvis stilhed fik vi en række værdifulde indsigter på bordet, som måske ikke ville være opnået ved en traditionel workshop fyldt med snak.”
Inge Rasmussen, UU leder, Københavns Kommune

"Bastian Overgaard gav et meget interessant og personligt foredrag om stilhedens potentiale, der blev varmt modtaget af vores publikum. Efterfølgende faciliterede han en delvis ordløs middag, hvor vi fik mulighed for at mærke stilheden på egen krop og opleve, hvordan andre former for nærvær og lydhørhed kan træde frem, når vi er stille sammen."
Anna Holm, Kurator, Institut for Samtidskunst

"Bastian Overgaard har med stor succes faciliteret udviklingen af vores strategi for 2016-2019. En strategiproces kan hurtigt blive højtravende, men Bastians silent workshops var korte, håndgribelige og effektive. Den begrænsede taletid gjorde, at vi undgik “en sludder for en sladder” og “hør mig-gentagelser” på både medarbejder- og ledelsesworkshoppen. Medarbejderne har efterfølgende talt positivt om den ordfattige arbejdsform, og ledelsen er endt op med en stærk og konkret strategiplan. Vi kunne ikke have ønsket os det anderledes."
Lasse Uldahl Borch, bestyrer,
Danhostel Copenhagen Amager

“Over al forventning og utroligt at man kan producere så meget på så kort tid. Man kan normalt gå i selvsving i forhold til at skulle italesætte alting, men det får man ikke lov til i denne lynhurtige workshop. Det var effektiv videndeling, hvor vi fik aflivet vanetænkningen og forfulgt umiddelbare indfald uden at snakke dem ihjel. Helt ærligt var der enkelte forbehold inden vi gik i gang, men de blev manet grundigt i jorden. Jeg har efterfølgende fået rigtig mange tilbagemeldinger på Bastians workshop-form, herunder: “forfriskende”, “fornyende” og “fedt at prøve.” Facilitator Bastian Overgaard var professionel og målrettet, men også meget fleksibel og lyttende i forhold vores behov.”
Steen Møller Bach, Leder SSP & Forebyggelse, Esbjerg Kommune

"Bastian Overgaards foredrag fik 4,1 ud 5 i den samlede evaluering med ord som "GENIALT". Han talte om intelligent stilhed, om at "brænde boksen" og at turde handle i "mellemrummet." Vi blev i den grad inspireret til at være mere nærværende og mindre selvhøjtidelige. En fantastisk afslutning på vores konference."
Lone Walsøe Pedersen, Slagelse Kommune

“Bastian har en utraditionel og inspirerende tilgang til kommunikation. Gennem en bred vifte af øvelser formåede Bastian Overgaard at bryde vanetænkning og åbne ’blikket’ for alternative måder at beskrive og formidle kompliceret stof. På en underholdende og vedholdende måde, formåede han at slippe kreativiteten løs for nye ord og begreber om ’gammelt stof’. En bistand som især kan anbefales, når sproget (ord, begreber, talemåder, betegnelser etc.) har overlevet sig selv og ikke længere bidrager til indsigt og forståelse.”
Jesper Blådal-Hansen Centerchef, Center for forebyggelse og rådgivning, Københavns Kommune

"Bastian Overgaard er i stand til ikke bare at tænke ud af boksen, men at sætte ild til den."
Jesper Frederiksen, Head of Communication Strategy & Excellence, Novozymes

"Utroligt at man kan producere så meget på så kort tid. Man kan normalt gå i selvsving i forhold til at skulle italesætte alting."
Steen Møller Bach, Leder, Esbjerg Kommune