Whocopied.me protects this content

Håndter og opløs konflikter

Håndter og opløs konflikter – foredrag eller workshop

Sådan håndterer du vanskelige situationer og personer

Konflikter og uoverensstemmelser er ofte uundgåelige. Når vi arbejder sammen med andre, vil der undertiden opstå situationer, hvor vores meninger, behov og temperamenter støder mod hinanden.

Desværre fylder konflikter i vores bevidsthed – de suger energi og påvirker vores effektivitet, motivation og arbejdsglæde. Det er derfor uhyre vigtigt, at vi opfanger og reagerer på konfliktsignaler, inden konflikterne eskalerer. Løses konflikterne i tide, skaber det tryghed, arbejdsro, bedre samarbejde – alt i alt et velfungerende psykisk arbejdsmiljø.

På workshoppen og foredraget i konflikthåndtering får du indsigt og effektive værktøjer til at klare vanskelige situationer og besværlige personer og benytte dig af en konstruktiv tilgang til konflikter. Workshoppen kan også holdes virtuelt og på engelsk.
  

Hvem deltager?

Workshoppen og foredraget henvender sig til alle, som ønsker at navigere optimalt i et konfliktfyldt farvand – enten når det handler om at løse egne konflikter eller støtte andre i at forebygge og håndtere konflikter.  Deltagerne er typisk personalegrupper, ledergrupper, tillids- eller arbejdsmiljørepræsentanter eller andre som har kunde- eller borgerkontakt.
 

Formål og udbytte

Du får indsigt i hvad en konflikt er, hvorfor den opstår, og hvordan den kan eskalere, hvis der ikke tages hånd om den i tide. Du bliver mere bevidst om egen og andres adfærd og tankemønstre i konflikter, og hvad der trigger dig og andre og får følelserne i kog. Du får teknikker til at håndtere følelser og bevare roen og overblikket i konfliktfyldte situationer.

Du får styrket din kommunikation, så den bliver klar, overbevisende, ligeværdig og konfliktdæmpende, og du bliver præsenteret for værdiskabende kommunikation, der skaber større tillid og bedre kontakt til konfliktparterne. Alt i alt får du styrket din evne til at forstå og håndtere konflikter bedre i din hverdag – og du vil efterfølgende opleve at samarbejdet i højere grad bliver præget af øget tillid, ligefremhed og forståelse for forskelligheder.
 

Underviser og foredragsholder - Pia Hardy

Underviser i Konflikthåndtering og konfliktløsningJeg er erhvervspsykologisk rådgiver med speciale i konflikthåndtering og konfliktmægling. Jeg har mange års erfaring i at rådgive og undervise virksomheder i at håndtere konflikter. Jeg er certificeret konfliktløser, mediator og coach og en meget efterspurgt underviser og foredragsholder.

Deltagerne vurderer mig som både topengageret og inspirerende. Mine workshops er interaktive, og jeg lægger vægt på at deltagerne får ny viden og praktisk erfaring med sig hjem.

Læs mere om mig >

 

 

Form og indhold

Workshoppen eller foredraget skræddersys efter jeres ønsker og behov og kan veksle mellem teoretiske oplæg, dialog og praktiske øvelser som tager udgangspunkt i jeres egen hverdag og udfordringer med konflikter. Der lægges vægt på et åbent og fortroligt rum, hvor deltagerne trygt kan udveksle erfaringer.

Workshoppen eller foredraget kan efter aftale indeholde et udpluk af følgende emner:

 • Hvad er konflikter, og hvorfor opstår de?
 • Konflikttrappens 7 trin – hvor og hvordan skal du sætte ind?
 • Din og andres adfærd i konfliktsituationer - test din konfliktstil
 • Identificere og forudse konflikter – hvad udløser konflikter?
 • Systemisk forståelse af konflikter - fra skyld til ansvar
 • Fokuseret og anerkendende lytning – bliv en god lytter
 • Effektfulde spørgeteknikker – forstå modpartens motiver og behov
 • Ligeværdig og klar kommunikation - dæmp konflikten og styrk relationen
 • Forskellige konfliktstrategier - hvordan du vælger den bedste i situationen?
 • Håndtering af impulsive reaktioner og følelser
 • Teknikker til at stå fast, sige fra og modstå manipulation
 • Metoder til at modtage og give konstruktiv feedback. 

 

Andre relevante kurser

Læs mere om Fortunas kurser, uddannelser og konsulentydelser i konflikthåndtering:

Udtalelser

Kursusinfo

Afholdes: 

Som skræddersyet foredrag eller workshop hos kunden efter aftale – kan også afholdes på engelsk og som et online foredrag.
 

Varighed: Efter aftale
 
Holdstørrelse: Efter aftale
 
Pris:  Efter aftale
Underviser: Pia Hardy
 

Kontakt

Fortuna Kurser & Coaching
Fortunfortvej 12 A
2800 Kongens Lyngby
CVR: 16 10 41 40

Tlf.: 20 32 32 69
Mail: info@fortunakurser.dk

Tilmeld Nyhedsbrev


Copyright © 2022 Fortuna Kurser