tlf70 70 79 18

facebook linkedin

    

Lær Mindfulness Baseret Stress Reduktion - MBSR

Oplev mindre stress, mere nærvær og mere sundhed

mindfulness og stress kursus“Du kan ikke stoppe bølgerne, men du kan lære at surfe”

Er du nået dertil, hvor du kan mærke, at du er nødt til at bruge dig selv mere hensigtsmæssigt i forhold til de krav, som dit arbejdsliv eller privatliv stiller til dig?
Er du parat til at gøre en indsats for at lære dig selv bedre at kende, så du kan minimere stress og få mere nærvær i dit liv?
Vil du gerne investere i din sundhed og din langtidsholdbarhed, og har du brug for redskaber, når livets bølger går højt? Så vil dette forløb i Mindfulness Baseret Stress Reduktion give dig både indsigten og alle redskaberne.
 

Reducer din stress med et intensivt træningsforløb

MBSR – Mindfulness Baseret Stress Reduktion er et videnskabeligt dokumenteret program, der forebygger og reducerer stress, og som har en lang række dybtgående positive effekter på din psykiske og fysiske sundhed.

Det er et intensivt træningsforløb over 8 uger med yoga, meditation, mindfulness og undervisning om stress, perception og kommunikation. Du vil blive undervist efter internationale retningslinjer for MBSR og lære redskaber, som du med det samme kan gå hjem og anvende i dit eget liv.

Der er evidens for, at et 8-ugers MBSR forløb, skaber varige ændringer − herunder strukturelle og funktionelle ændringer i hjernen i de områder, der blandt andet regulerer stress. Desuden reducerer MBSR symptomer på stress, angst, depression og smerter og øger glæde, empati og koncentrationsevnen samt din fysiske og psykiske sundhed.

Et 8-uger kursus i Mindfulness Baseret Stress Reduktion kan:

 • Skabe større overblik og klarhed, styrke koncentrationen
 • Styrke evnen til at håndtere omstilling og forandring
 • Skabe større selvaccept, bedre trivsel i hverdagen
 • Udvikle selvomsorg og selvforståelse
 • Udvikle empati og styrke sociale kompetencer
 • Styrke glæde og optimisme
 • Virke stress og angst reducerende
 • Have en positiv effekt på depression – uden bivirkninger
 • Styrke den almene sundhed og immunforsvaret
    

Hvem deltager i et 8-ugers MBSR kursus?

Et 8-ugers kursus henvender sig til alle, der ønsker mindre stress og mere nærvær, og som gerne vil investere i deres fysiske og psykiske sundhed. Forløbet forudsætter, at du møder med et åbent og nysgerrigt sind og mod på at lære dig selv bedre at kende gennem selvopdagelsens kunst. Du behøver ikke at have praktiseret mindfulness eller yoga før.

Programmet kaldes af tidligere deltagere for ”livsforvandlende”, ” a lifesaver”, ”ud af hamsterhjulet” og ”en fantastisk indre rejse”.
 

Dit udbytte af et 8-ugers MBSR Kursus

Igennem dette 8-ugers forløb kommer du ind bag autopiloten og al den automatiske stressaktivitet. Du får et nyt perspektiv på, hvad stress er. Du lærer, hvordan du kan arbejde med din stress, så du kan håndtere den mere hensigtsmæssigt og ikke igen og igen ryge ud i automatiske reaktioner, som belaster din fysiske og psykiske sundhed og skaber en negativ selvforstærkende stress-spiral.

Du lærer, hvordan du kan skabe balance og robusthed i den måde, du bruger dig selv og din opmærksomhed på i hverdagen. Et af de vigtigste aspekter heri, er den ændrede måde, du fortolker og reagerer på belasting og følelser.
 

Form og indhold

Forløbet kører over 8 uger med ni undervisningsgange, heraf skal påregnes en hel stilhedsdag.

Vi mødes en gang om ugen og træner i tre timer, og så er der hjemmearbejde hver dag i ca. 45 – 60 minutter. Der vil blive udleveret udførlige lydfiler til al træning, så det hele er nemt og lige til at gå til.

At arbejde med sig selv i en gruppe er meget givende, og du vil opdage, hvor meget du kan lære om dig selv af dine medkursister. Mindfulness er en indre opdagelsesrejse, som man er nødt til gøre selv, men ikke kan gøre alene!

Kursus er designet til at give dig indsigt i og redskaber til at få:

 • Større overblik, øget fokus og nærvær
 • Indre ro, bedre forankring i dig selv og mere overskud i hverdagen
 • Bedre kontakt med dig selv og dine følelser
 • Mindre stress og bedre til at håndtere stressede situationer
 • Indsigt i og forståelse for hvordan du kan øge din egen trivsel
 • Bedre og mere nærværende kontakt – indadtil og udadtil
 • Mere glæde og livskvalitet generelt
 • Indsigt i egen stress og stressorer

Bestil et lukket forløb til dit firma eller din organisation

Undervisningen kan også skræddersys til den enkelte arbejdsplads og arbejdssituation. Deltagerne lærer konkrete stressreducerende værktøjer og teknikker. Indholdet veksler mellem teori, øvelser og træning. Der vil blive lagt vægt på at skabe et trygt rum til dialogen. Deltagerne får direkte erfaring med det stof, der undervises i og kommer hjem med redskaber, der er lige til at få til.
 

Det får din virksomhed ud af kurset

 En leder eller medarbejder, som har lært at benytte MBSR i hverdagen, bliver mere effektive og mindre stresset på deres arbejde, når de laver åndedrætsøvelser og lever med mindfulness i hverdagen.

Mennesker, der mediterer dagligt, har også øget aktivitet i det hjernecenter, som udløser optimisme, kreativitet og vitalitet.

Derudover bliver hjernens evne til at håndtere forandringer og lære nye ting forøget. Det betyder ifølge amerikanske og engelske studier, at medarbejdere og ledere, der dyrker mindfulness, bliver bedre til at løse nye opgaver og tilpasse sig organisatoriske ændringer.

Sidst, men ikke mindst har det en positiv effekt på det psykiske arbejdsmiljø, det ses ved at trivslen i en virksomhed øges og sygfraværet bliver mindre.
 

Din underviser

Bettina Vilmun: Underviser på kurset i mindfulnessBettina Vilmun er din guide udi nærværets kunst på dette kursus. Hun er uddannet MBSR-lærer (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) fra Dansk Center for Mindfulness, Århus Universitet og University of Massachusets. Bettina er desuden uddannet Psykoterapeut og proceskonsulent.
Derudover har Bettina en baggrund som journalist og har skrevet bogen ”Mærk Livet – elsk med nuet og bliv mere nærværende i dit liv”. Hun har i mange år beskæftiget sig med mindfulness. Det er en integreret del af hendes arbejde med erhvervslivet, hvor hun blandt andet laver ledelsesudvikling, kompetenceudvikling – udvikling af personlige kompetencer, trivselsprocesser, træning af kontakt, nærvær og følelsesmæssig intelligens.
 

 Referencer på kurset "Dit personlige Lederskab"

Bettina Vilmun har haft deltagere på kurser om mindfulness, stresshåndtering og lederskab fra bl.a.
European Environment Agency, Region Hovedstaden, Køge kommune, Vordingborg kommune, Næstved kommune, Novo Nordisk A/S, Novozymes, GSK, Roche A/S, Gentofte kommune, Albertslund Kommune, Socialministeriet, Ferrosan, Tyretrust, Widex, Greenland Contractors, McKinsey & Co., Aller Media A/S.


Andre relevante kurser

Se en oversigt over relaterede kurser

> Gå til toppen

 

Bestil et MSBR-forløb

Afholdes Forløbet kan bestilles som et internt firmakursus for en gruppe medarbejdere eller ledere.

Varighed: Forløb over 8 uger.
Pris:
Efter aftale
Underviser: Bettina Vilmun
Holdstørrelse: Efter aftale
Kontakt os: Har du spørgsmål, eller ønsker du mere information, så er du meget velkommen til at kontakte os. Ring eller mail på:

Tlf. 20 32 32 69
eller 70 70 79 18
Kontakt: Kontaktformular
Mail: info@fortunakurser.dk

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Google+
 

Udtalelser

”Det er en lifesaver…jeg har fået ro på krop og sind. Jeg opdagede, at jeg ved at slippe kontrollen, faktisk fik mere kontrol over mit liv, men på en langt mere sund og hensigtsmæssig måde. Og jeg ved nu, at roen kun er to åndedrag væk.”
Helle Knudsen, lærer.

12 med pil op ad. Smiley. Meget levende forløb.”
Nina Gillmeister Sørensen, afdelingsleder

Bettina har en fantastisk evne og indlevelse, som er smittende og livsbekræftende. Hendes væsen, nærvær og meditative viden er en gave for alle, som har lyst på livet og forandringer af sindet. Det har været en kæmpe stor oplevelse og en fantastisk rejse, som jeg ikke ville have været foruden.”
Thomas Kyed, selvstændig grafisk designer

”Tusinde tak for et meget lærerigt og givende forløb. Der er gået et lys op for mig med mange ting. Stilhedsdagen var fantastisk. Bettina er en super dygtig og kompetent underviser”.
Linda Højgaard Christiansen, kommunikationsmedarbejder

Rigtig god kommunikation. Bettina er nede på jorden og hendes ro og nærvær smitter af på os kursister.”
Rikke Volder

Bettina har en god energi, super kommentarer undervejs til os. Fantastisk indfølingsevne. God stemme til meditationen. Jeg kan virkelig mærke at Bettina brænder for det og hun er god til at sige det vi hver især har brug for.
Hanne Wiese Loresen, yogalærer

"Undervejs i MBSR-forløbet er jeg begyndt at forstå mig selv på en anden måde og har fået indsigt i hvordan jeg ubevidst gør mange ting som egentlig ikke gør noget godt for mig. Det er måder at tænke og handle på som egentlig belaster hele mit system. I dette MBSR forløb har jeg erfaret at jeg faktisk selv er i stand til at ændre på den måde jeg tænker og handler på. Mine tanker er nu mere positive. Mit stress-niveau er faldet. Helt konkret er min søvn blevet bedre, hvilket har en stor indflydelse på hvordan jeg fungerer om dagen. Jeg har også lært at trække vejret helt ned i maven, selvom det måske lyder en smule banalt. Vejrtrækningen giver ro både psykisk og fysisk. I forhold til min selvindsigt og selvomsorg har MBSR-forløbet været lidt af en øjenåbner. At forstå sig selv, mærke sig selv og være god ved sig selv er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Det sker over tid og for mig har det været helt essentielt, at jeg har haft Bettina til at vise mig vejen og guide mig igennem.Bettina er først og fremmest sød, sympatisk, og meget forstående. Det giver tillid og tryghed til mig som deltager. Derudover har hun totalt styr på MBSR og mere til. Hun formidler indholdet på mange niveauer. Bettina har en indsigt og viden som rækker udover MBSR. Hun er så troværdig i det hun gør.  Det er summen af det hele, der har gjort MBSR-forløbet til noget helt unikt. " 
Ann Christina Strandby, pædagog

”Vi har haft et meget stort udbytte af Bettinas Meditations- og mindfulnessforløb. Bettina har stor indsigt på det område og er en glimrende underviser. Stoffet bliver meget levende i hendes hænder. I det nærværende rum hun skaber, er jeg blevet meget mere klar på mine indre processer. Her har jeg fået mange redskaber og teknikker, jeg bruger den dag i dag, som har betydet et væsentligt større nærvær i både mit personlige og faglige lov. Jeg ved også positivt, at de medarbejdere, der har fået lov til at bruge Bettina i forbindelse med stresshåndtering har haft et meget stort udbytte af forløbene.”
Elin Birk, Teamchef, Næstved Kommune

"Forløbet giver indsigt i hvordan mindfullness i ledelse giver dig redskaber til at skabe de luftlommer, der får dig til at tænke og handle med din personlige ledelsesstil.
Bettina er en super formidler og inspirator. Kurset kan klart anbefales, hvis flere ledere deltager fra samme afdeling."
Leder og stedfortræder fra Socialpsykiatrien i Frederikssund kommune,
Annette Tram og Henrik Touborg.

“Her på Åndehullet har vi haft meditation/fordybelse tilbudt til huset brugere i mere end et år - det har bevirket at der er et andet sprog, et sprog hvor man mærker efter i maven, i hjertet og forsøger at løse livets store udfordringer derfra - samtidig er omsorgen og støtten i gruppen blevet meget mere kærlig og nær.”
Michael Skovlunde, Leder, Vordingborg Kommune

Bettina tunede sige meget hurtigt ind på jeg ønskede at få med fra kurset. Og det har jeg bestemt fået :-)
Pernille Klingenberg Tufvesson, Laborant, Rockwool International A/S

”At have Bettina som mindfulness instruktør er guld værd. Øvelserne opleves mere naturlige med hendes guidende stemme. Hun har har været dygtig, og engageret hver gang. En aktiv guide både fysisk og psykisk i min helbredelsesproces. I dag betyder mindfulness meget for min hverdag og er blevet til en slags kvalitetstid for mig og min krop. Det føles som om man gendanner og regulerer sit nervesystem. Man afspænder musklerne og smider stressen væk fra kroppen. Med mindfulness får kroppen og tankerne simpelthen et time out. Derfor har mindfulness virket sundt, positivt og brugbart i mit helbredelsesforløb."
Senay Cakmak, lærer.