tlf70 70 79 18

facebook linkedin

    

Mindfulness - kursus i at opnå større nærvær i hverdagen

En vej mod øget sundhed og arbejdsglæde

mindfulness kurser

What´s in it for me? Kender du til den tanke efter en endt arbejdsdag, hvor det føles som om hjernen er brændt af og energien er lig nul? Der findes en medicin til dette fænomen: Nærvær, Mindfulness og Meditation. Denne investering er det bedste, du kan gøre for at gøde betingelserne for din sundhed, langtidsholdbarhed og arbejdsglæde.

At bruge mindfulness i arbejdslivet er ikke længere en luksus forundt nogle få. Det er for alle, uanset hvilket job du bestrider. Det er en særdeles givtig investering i dit helbred og din livskvalitet både hjemme og på jobbet. Og det koster kun kort tid af din opmærksomhed hver dag.

Mindfulness har mange helt konkrete positive effekter, som videnskaben efterhånden har leveret adskillige vidnesbyrd om. Det drejer sig om mindre sygefravær, bedre omstillingsevne, større sundhed og øget trivsel for den enkelte og hele organisationen. Andre faktorer som mindfulness også påvirker er: øget kreativitet, øget mentalt overskud og større arbejdsglæde. Dette er blot nogle eksempler på de mange gevinster, der er frugten af at træne sin kapacitet for nærvær. Måske vigtigst af alt er de følelsesmæssige og sjælelige gevinster, der ikke kan undgå at smitte af på kvaliteten af dit arbejde, men også langt ind i privatlivet.

Hvorfor deltage på kurset i Mindfulness?

Kurset henvender sig til alle, der ønsker at investere i deres fysiske og psykiske sundhed, og som ønsker mindre stress og mere nærvær. Det kan anbefales til medarbejdergrupper og ledere, hvor god kontakt med andre mennesker, er en væsentlig del af arbejdet. Det er vores erfaring, at det skaber øget trivsel, styrker fællesskabet og harmoniserer relationerne i gruppen. At tage på denne indre opdagelsesrejse sammen kan være en måde at tage om hånd om gruppens trivsel.

Udbytte af kurset i Mindfulness

På dette kursus lærer du at leve indefra og ud – i livets nu. Du lærer at vende dig indad mod dit eget nærvær og opøver en bedre og mere nærværende forankring i dig selv. Du lærer at koble dig på dit hjertes intelligens og dets visdom. Bruger du det, som du lærer optimalt, vil det tilføje en ny og mere frugtbar dimension i dit liv.

Mennesker på en arbejdsplads, er i kontakt hele tiden, også når vi ikke synes at være det. Vi er på flere planer ubevidst forbundet og påvirker derfor hinanden med vores følelsesmæssige og bevidsthedsmæssige tilstande. På den måde smitter vi hele tiden hinanden med emotioner og stress, der på sigt kan udløse sundhedsskadelige tilstande. Hvordan det sker, og hvordan du kan forbedre din egen trivsel og bidrage til din gruppes/virksomheds trivsel, er en del af den indsigt, du får med dig.

Din underviser

Bettina Vilmun: Underviser på kurset i mindfulnessBettina Vilmun er din guide udi nærværets kunst på dette kursus. Hun er uddannet MBSR-lærer (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) fra Dansk Center for Mindfulness, Århus Universitet og University of Massachusets. Bettina er desuden uddannet Psykoterapeut og proceskonsulent.
Derudover har Bettina en baggrund som journalist og har skrevet bogen ”Mærk Livet – elsk med nuet og bliv mere nærværende i dit liv”. Hun har i mange år beskæftiget sig med mindfulness. Det er en integreret del af hendes arbejde med erhvervslivet, hvor hun blandt andet laver ledelsesudvikling, kompetenceudvikling – udvikling af personlige kompetencer, trivselsprocesser, træning af kontakt, nærvær og følelsesmæssig intelligens.
 

Form og indhold på kurset i mindfulness

Undervisningen er rettet mod arbejdslivet, og deltagerne får konkrete værktøjer og teknikker til at træne og integrere nærværet i forskellige arbejdssituationer. Indholdet veksler mellem teori, øvelser og træning. Der vil blive lagt vægt på at skabe et trygt rum til dialogen mellem deltagerne. Deltagerne får direkte erfaring med det stof, der undervises i og kommer hjem med redskaber, der er lige til at gå til.

Kursus er designet til at give dig indsigt i og redskaber til at få:

 • Større overblik, øget fokus og følelsen af at have tid og nærvær
 • Indre ro, bedre forankring i dig selv og mere overskud i hverdagen
 • Bedre kontakt med dig selv og dine følelser
 • Mindre stress og bedre til at håndtere stressede situationer
 • Indsigt i og forståelse for hvordan du kan øge din egen trivsel og arbejdsglæde
 • Bedre og mere nærværende kontakt – indadtil og uadtil
 • Viden om og redskaber til at koble dig på dit hjertes intelligens
 • Større kreativitet
 • Mere glæde og livskvalitet generelt
 • Øget bevidsthed om hvordan mennesker er i kontakt på mange planer
 • Større sundhed - både fysisk og psykisk

Det får din virksomhed ud af kurset

Folk bliver mere effektive og mindre stressede på deres arbejde, når de laver åndedrætsøvelser og lever med mindfulness i hverdagen. De bliver også gladere og lykkeligere, idet mennesker, der mediterer dagligt, har øget aktivitet i det hjernecenter, der udløser optimisme, kreativitet og vitalitet. Derudover bliver hjernens evne til at håndtere forandringer og lære nye ting forøget. Det betyder ifølge amerikanske og engelske studier, at medarbejdere og ledere, der mediterer og/eller dyrker mindfulness, bliver bedre til at løse nye opgaver og tilpasse sig organisatoriske ændringer. Sidst, men ikke mindst: Det har en positiv effekt på det psykiske arbejdsmiljø, det ses ved at trivslen i en virksomhed øges og sygfraværet bliver mindre.

Kurset kan bestilles som et internt firmakursus

Kurset kan skræddersyes så det tilpasses din organisation, fx som kursus for en gruppe medarbejdere eller ledere med mulighed for at følge op med individuelle forløb. Det kan anbefales som en del af et ledelsesudviklingsforløb og/eller som et led i en trivselsproces. Kurset kan også tilbydes som workshop til en temadag. Kontakt os for mere information og vejledning på tlf. Tlf. 20 32 32 69 eller 70 70 79 18, eller mail til info@fortunakurser.dk.

Andre relevante kurser

Se en oversigt over relaterede kurser

> Gå til toppen

 

Kursusinfo

Afholdes: 17. januar 2020
29. maj 2020

Varighed: 1 dag fra kl. 9-16.
Pris:              
4.700 kr. plus moms
Underviser: Bettina Vilmun
Sted: Ascot hotel
Kontakt os: Kontaktformular
Tlf. 20 32 32 69
eller
70 70 79 18
info@fortunakurser.dk

Mindfulness - kursus i Mindfulness
 1. Dato:(*)
  Dato er obligatorisk
 2. Navn:(*)
  Navn er obligatorisk
 3. Firma:
  Firma er obligatorisk
 4. Stilling:
  Stilling er obligatorisk
 5. Adresse:(*)
  Adresse er obligatorisk
 6. Postnr. og by:(*)
  Postnummer og by er obligatorisk
 7. Telefon:
  Telefon kun med tal er obligatorisk
 8. Email:(*)
  Gyldig emailadresse er obligatorisk
 9. EAN-nr.:
  Invalid Input
  (hvis du er offentligt ansat)
 10. Jeg ønsker at modtage nyhedsmails
  Invalid Input
 11. Kommentarer eller spørgsmål
  Invalid Input
 

Tilpasset firmakursus eller workshop

Kurset kan skræddersyes så det tilpasses din organisation. Det kan anbefales som et led i en trivselsproces. Kurset kan også tilbydes som workshop til en temadag. Varighed, holdstørrelse og pris aftales individuelt.
Ring til tlf. 20 32 32 69 eller
70 70 79 18
, eller mail til

info@fortunakurser.dk

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Google+
 

Udtalelser

”Vi har haft et meget stort udbytte af Bettinas Meditations- og mindfulnessforløb. Bettina har stor indsigt på det område og er en glimrende underviser. Stoffet bliver meget levende i hendes hænder. I det nærværende rum hun skaber, er jeg blevet meget mere klar på mine indre processer. Her har jeg fået mange redskaber og teknikker, jeg bruger den dag i dag, som har betydet et væsentligt større nærvær i både mit personlige og faglige lov. Jeg ved også positivt, at de medarbejdere, der har fået lov til at bruge Bettina i forbindelse med stresshåndtering har haft et meget stort udbytte af forløbene.”
Elin Birk, Teamchef, Næstved Kommune

"Kurset giver indsigt i hvordan mindfullness i ledelse giver dig redskaber til at skabe de luftlommer, der får dig til at tænke og handle med din personlige ledelsesstil.
Bettina er en super formidler og inspirator. Kurset kan klart anbefales, hvis flere ledere deltager fra samme afdeling."
Leder og stedfortræder fra Socialpsykiatrien i Frederikssund kommune,
Annette Tram og Henrik Touborg.

“Her på Åndehullet har vi haft meditation/fordybelse tilbudt til huset brugere i mere end et år - det har bevirket at der er et andet sprog, et sprog hvor man mærker efter i maven, i hjertet og forsøger at løse livets store udfordringer derfra - samtidig er omsorgen og støtten i gruppen blevet meget mere kærlig og nær.”
Michael Skovlunde, Leder, Vordingborg Kommune

Bettina tunede sige meget hurtigt ind på jeg ønskede at få med fra kurset. Og det har jeg bestemt fået :-)
Pernille Klingenberg Tufvesson, Laborant, Rockwool International A/S

”At have Bettina som mindfulness instruktør er guld værd. Øvelserne opleves mere naturlige med hendes guidende stemme. Hun har har været dygtig, og engageret hver gang. En aktiv guide både fysisk og psykisk i min helbredelsesproces. I dag betyder mindfulness meget for min hverdag og er blevet til en slags kvalitetstid for mig og min krop. Det føles som om man gendanner og regulerer sit nervesystem. Man afspænder musklerne og smider stressen væk fra kroppen. Med mindfulness får kroppen og tankerne simpelthen et time out. Derfor har mindfulness virket sundt, positivt og brugbart i mit helbredelsesforløb."
Senay Cakmak, lærer.

> Læs alle udtalelser