Whocopied.me protects this content

Onlinekurser i skriftlig kommunikation

Lær at skrive korrekt dansk og effektive arbejdsmails

Nu kan du og din virksomhed udover vores almindelige kurser i skriftlig kommunikation også få onlinekurserne via 'live' undervisning. Forløbet består af tre onlinekurser med vores dygtige sprogeksperter som undervisere.

Onlinekurserne 'live' er opbygget af disse tre korte moduler på hver 2 timer, som let kan passes ind i en travl hverdag:

 • Modul 1 – Kommatjek – få styr på kommaerne
 • Modul 2 – Rigtigt og forkert dansk – få styr på det danske sprog
 • Modul 3 – Effektive arbejdsmails – lær at skrive professionelle mails       

Din skriftlige kommunikation er din virksomheds ansigt udadtil, og det er vigtigt, at den er korrekt – både når det gælder grammatikken og tegnsætningen. Og netop det vil disse onlinekurser give dig muligheden for – både nemt og hurtigt.

Også dine mails vil fremover fremstå imødekommende, professionelle og korrekte efter undervisningen online.

Hvem deltager?

Online-kurserne er populære blandt mange forskellige typer af medarbejdere – fælles for dem er, at de ønsker at skrive korrekt og styrke deres skriftlige kommunikation. Og hvor muligheden for at følge kurset er uafhængigt af, om medarbejderen arbejder hjemmefra eller fra sin arbejdsplads samt at underviserne er tilstede 'live' og tilgængelige for spørgsmål og dialog i det virtuelle rum.

Dit udbytte af online kurset i skriftlig kommunkation

På disse tre online kursusmoduler går vi sproget igennem udstyret med en tættekam. Alt efter om du har brug for et kommatjek, en opdatering af det danske sprog, så du undgår fejl, eller om du har brug for at få styr på dine arbejdsmails, så du bruger din tid effektivt.

Du lærer masser af sprogregler, og vi sørger for, at du får grammatik, stavning og kommaer på plads, så det er til at huske og bruge i praksis.

Kombiner online-kurserne efter behov

Online kurser skriftlig kommunikation

De tre moduler tager alle 2 timer, og de kan kombineres, som det passer dig og din arbejdsplads. I kan fx vælge to moduler samme dag fra 10.00-12.00 og igen 13.00-15.00.

Ønsker I 3 moduler, kan vi fx lægge et dagen efter fra 10.00-12.00. I kan også vælge tre moduler tre formiddage, eller hvordan det nu passer jer. Modulerne kan også ligge med dages mellemrum.

Indhold og form

Kurserne foregår online sammen med dine undervisere. Du vil få korte teoretiske gennemgange kombineret med masser af praktiske øvelser, og du deltager aktivt i undervisningen på samme måde, som var du fysisk til stede sammen med din underviser. Du får ny viden grundigt indarbejdet på onlinekurserne på en både sjov og underholdende måde. Du får også en kopi af slides og ekstra øvelser efter kurset.

På modulerne arbejder du med følgende emner:

Modul 1

På dette onlinekursusmodul får du en lynopdatering af din kommaviden. Vi fokuserer på det grammatiske komma, og vi når også rundt om de øvrige tegn.

Du arbejder med følgende emner:

 • Sæt kommaerne korrekt
 • Grammatisk komma – kryds og bolle
 • Punktum, kolon, tankestreg og andre tegn
 • Stavning, stavekontrol og ordbøger på nettet.
   

Modul 2

På dette onlinekursus får du en hurtig opdatering om faldgruber i det danske sprog. Vi kommer ind på de områder, der typisk driller mange, når det handler om at skrive korrekt dansk.

Du arbejder med følgende emner:

 • Hedder det: hans/hendes, jeg/mig, de/dem, ligge/lægge?
 • Udsagnsord med eller uden -r: køre/kører eller lære/lærer
 • Ord i ejefald: Hans’ cykel, DONG's produkter
 • Et eller to ord: uden for/udenfor
 • Forkortelser: Hedder det fx eller 
 • Stavning, stavekontrol og ordbøger på nettet.

Modul 3

På dette onlinekursus bliver du mere bevidst om, hvordan du skriver effektive og professionelle mails på jobbet. Vi gennemgår blandt andet begrebet netikette - det vil sige takt og tone på nettet.

Du arbejder med følgende emner:

 • Effektive arbejdsmails – hvordan?
 • Disponering af mails – det er ikke en krimi, du skal skrive
 • Venligt ind og venligt ud af arbejdsmails
 • Takt og tone i dine mails
 • Stavning, stavekontrol og ordbøger på nettet.

Undervisningen foregår enten ved hjælp af programmet Zoom eller Teams, og du vil få tilsendt en mail med et link, som du kan benytte til at koble dig på onlinekurset. For at deltage kræver det blot, at du har en pc med en stabil internetforbindelse.
  

Dine undervisere

Onlinekurserne er udarbejdet af sprogeksperterne Susanne og Ellen, som vil være dine inspirerende og engagerede undervisere på alle de tre moduler.

Underviser i skriftlig kommunikation - Ellen Bak ÅndahlEllen Bak Åndahl er cand. mag. i dansk og sproglig rådgivning.  Hun har gennem 20 år haft stor succes med at gennemføre kurser i skriftlig kommunikation i private og offentlige virksomheder.

Ellen underviser på kurser i skriftlig kommunikation hos Fortuna og yder konsulentbistand i sproglig rådgivning og korrekturlæsning. Desuden arbejder Ellen som freelanceskribent, fx på fagblade, holder foredrag, skriver bøger og udfører korrekturopgaver. Ellen er medforfatter til kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” 5. udgave 2017 fra Forlaget Frydenlund.  

   

   

Susanne Nonboe Jacobsen: Underviser i skriftlig kommunikationSusanne Nonboe Jacobsen er cand. mag. i dansk og retorik og sammen med Ellen Bak Åndahl underviser og rådgiver hun danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. Sammen med Ellen Bak Åndahl har hun skrevet kommunikationshåndbogen”Skriv og bliv læst” 5. udgave 2017 fra Forlaget Frydenlund.

Ellen og Susanne har været partnere i mange år, og deres tætte samarbejde afspejles i deres unikke undervisningsform, der altid er med et smil på læben. Susanne underviser på kurser i skriftlig kommunikation og yder konsulentbistand i sproglig rådgivning og korrekturlæsning.

  
  

Udtalelser fra deltagere om onlineundervisningen

 •  Onlineundervisningen fungerer rigtig godt. Der er også tid til spørgsmål undervejs. (IT-medarbejder)
 •  Underviserne skaber en god stemning – også selvom det er online. Godt gået! (HK-medarbejder)
 •  Kompetente undervisere med masser af humor. (Jurist)
    

Andre relevante kurser, uddannelser og ydelser

Her kan du læse mere om Fortunas andre kurser i skriftlig kommunikation:

> Skriv så det virker
> Skriv korrekt dansk
> Sæt korrekte kommaer og andre tegn
> Skriv effektive e-mails
> Individuel sproglig rådgivning
> Få korrekturlæst dine tekster

Kursusinfo

Afholdes: 

På vores tre moduler i at skrive bedre mails og korrekt dansk har deltagerne muligheden for at følge kurset online uafhængigt af, om de arbejder hjemmefra eller fra deres arbejdsplads. Underviserne er tilstede 'live' og tilgængelige for spørgsmål og dialog i det virtuelle rum.

Varighed: 2 timer pr. undervisningsmodul
 
Holdstørrelse: Op til 12 deltagere
 

Pris pr. deltager: 

6.000 ekskl. moms

     

Undervisere: Ellen Bak Åndahl
Susanne Jacobsen

Award

Kontakt

Fortuna Kurser & Coaching
Fortunfortvej 12 A
2800 Kongens Lyngby
CVR: 16 10 41 40

Tlf.: 20 32 32 69
Mail: info@fortunakurser.dk

Tilmeld Nyhedsbrev


Copyright © 2022 Fortuna Kurser