tlf70 70 79 18

facebook linkedin

 

Skriftlig kommunikation - skriv så det virker

Skriv professionelt - få dit budskab frem

Mange synes det er svært at skrive klart og informativt. Vi er nemlig ikke altid lige tilfredse, når vi skal sende vores budskaber ud i verden. Sproget flyder ikke, og budskabet går ikke klart igennem. Sådan behøver det ikke at være. At skrive godt, flydende og klart er noget, der kan læres. Skriveprocesser kan blive en frugtbar og kreativ proces, hvor du benytter sprogets virkemidler til at få dine budskaber igennem.

På dette kursus lærer du at skrive klart, flydende og letlæseligt. Dine tekster bliver overskuelige og dine budskaber klare. Du lærer at skrive levende og fængende, men også hurtigere og mere effektivt.
 

Hvem deltager

Kurset henvender sig til alle personalegrupper – både ledere og medarbejdere. Der er ikke nogen krav til din uddannelsesbaggrund. Du skal blot være interesseret i at arbejde med at forbedre dit sprog og dine tekster - til glæde for både dig selv og dine læsere.
 

Udbytte for deltageren

Dette kursus sikrer dig, at du har alle de bedste metoder og værktøjer til at skrive tekster, hvad enten det er breve, mails, referater, nyheder eller artikler.
Du arbejder aktivt med dit sprog og får afprøvet mange spændende virkemidler, som kan gøre dine tekster mere levende og klare - uden at fagligheden går tabt. Du vil også opleve at dine skriveprocesser bliver nemmere, hurtigere og mere overskuelige. Du arbejder med egne tekster, og der vil være rig mulighed for feedback, så du helt konkret oplever, hvordan du gør fremskridt.
 

Udbytte for virksomheden

Kvaliteten af den skriftlige kommunikation i en virksomhed er det, der skal sikre effektive arbejdsgange, en god tone, og at misforståelser ikke opstår. Når den skriftlige kommunikation optimeres i en organisation, er der mange andre områder, der også styrkes. For den enkelte medarbejder betyder det, at skriftlige opgaver løses bedre og hurtigere.
 

Indhold og form

Skrivekurset veksler mellem korte teoretiske oplæg og masser af praktisk træning i at skrive.

 • Skriv moderne og læsevenligt
 • Lær at skrive direkte til modtageren
 • Brug konkret og præcist sprog
 • Sådan vælger du de bedste ord
 • Læsevenlige sætninger og afsnit
 • Overskrifter og indledninger der fænger
 • Vælg din vinkel, og formuler budskabet klart
 • Tekstens flow og struktur – den røde tråd
 • Fængende og overbevisende sprog
 • Gode råd til mails, breve, artikler og nettekster
 • Undgå de grammatiske faldgruber
 • Masser af skriveøvelser med feedback.

Individuel skrivecoaching og personlig sparring

Ønsker du i forlængelse af kurset i skriftlig kommunkation at arbejde personligt med at få integreret det lærte i din hverdag, så har du mulighed for at bestille et individuelt coaching og sparringsforløb hos vores erfarne undervisere og korrekturlæsere. Læs mere om individuel sproglig rådgivning og træning her. Alternativt kan du også vælge udelukkende at benytte dig af vores tilbud om et personligt forløb i skriftlig kommunikation.
Kontakt os på info@fortunakurser.dk, eller ring for yderligere information.
  

Undervisere

Underviser på kurset i korrekt dansk - grammatik og tegnsætningPia Hardy er kommunikationsrådgiver med speciale indenfor skriftlig og mundtlig kommunikation. Hun har mange års erfaring i at rådgive og undervise virksomheder i kommunikation, og hun er forfatter til flere bøger om skriftlig kommunikation.
Deltagerne vurderer Pia Hardy som en topengageret og inspirerende underviser med fokus på den enkelte kursist og dennes styrker og udfordringer. Hun lægger vægt på, at deltagerne får ny viden og masser af praktisk erfaring med sig hjem.
  

Underviser i skriftlig kommunikation - Ellen Bak ÅndahlEllen Bak Åndahl er cand. mag. i dansk og sproglig rådgivning.  Hun har gennem 20 år haft stor succes med at gennemføre kurser i skriftlig kommunikation.

Ellen yder også konsulentbistand i sproglig rådgivning og korrekturlæsning. Desuden arbejder hun som freelanceskribent, holder foredrag og skriver bøger.
Ellen er medforfatter til kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” 5. udgave 2017 fra Forlaget Frydenlund.  
   
 

Susanne Nonboe Jacobsen: Underviser i skriftlig kommunikationSusanne Nonboe Jacobsen er cand. mag. i dansk og retorik. Hun underviser og rådgiver danske virksomheder i skriftlig kommunikation. Desuden yder konsulentbistand i sproglig rådgivning og korrekturlæsning.

Sammen med Ellen Bak Åndahl har hun skrevet kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” 5. udgave 2017 fra Forlaget Frydenlund. Hendes unikke undervisningsform er altid krydret med et smil på læben.

 

Referencer

Pia Hardy har haft deltagere på kurser i skriftlig kommunikation fra bl.a. Retsmedicinsk Institut, Socialministeriet, Dansk Erhverv, Ankestyrelsen, Dansk Statistik, OptiMentor, FORM arkitekter a/s, PFA Pension, DK Hostmaster A/S, Sonofon Partner A/S, YX Energi A/S, Specialrådgivning om Epilepsi, DSB, GlaxoSmithKline A/S, FTF-A, Forsvarets Personeltjeneste, Undervisningsministeriet, ASE, University College Nordjylland, Odense Universitetshospital, KMD, Fødevarestyrelsen, Forsvarets Regnskabstjeneste, Guldborgsund Musikskole.

 

Andre relevante kurser, uddannelser og ydelser

Her kan du læse mere om Fortunas andre kurser og ydelser i skriftlig kommunikation:

> Skriv effektive e-mails
> Skriv korrekt dansk
> Sæt korrekte kommaer og andre tegn
> Individuel sproglig rådgivning
> Få korrekturlæst dine tekster
> Online kurser i skriftlig kommunikation

> Gå til top

Kursusinfo

Afholdes 14.-15. jan 2021
3.-4. maj 2021
4.-5. okt. 2021
9.-10. dec. 2021

Varighed 2 dage fra kl. 9-16
Undervisere

Pia Hardy
Ellen Bak Åndahl
Susanne Nonboe Jacobsen

Pris pr. deltager
8.495 kr. ekskl. moms
Sted Ascot Hotel, København
Kontakt os Kontaktformular
Tlf. 20 32 32 69
eller
70 70 79 18
info@fortunakurser.dk

 

Dette kursus kan afholdes som internt firmakursus hos jer og kan tilpasses jeres ønsker og behov, bl.a. med tekster fra jeres egen hverdag. Varighed og holdstørrelse aftales individuelt. Pris pr. kursusdag er efter aftale
Ring til tlf. 20 32 32 69 eller
70 70 79 18
, eller mail til
info@fortunakurser.dk

Diplom for fremragende kundekontakt: Læs om testen fra Finduddannelse.dk

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Google+

 Udtalelser

”Vi fik tilpasset et kursus efter vores ønsker. Ellen og Susanne er gode og nærværende undervisere, som formår at bringe undervisningen i øjenhøjde. Med en masse gode eksempler fra vores hverdag, var kurserne med til at få klarlagt nogle konkrete retningslinjer for den skriftlige kommunikation her på BEC”
Trine Lillelund Jacobsen, BEC

Pia Hardy har virkelig formået at gøre kurset i skriftlig kommunikation til to meget spændende og lærerige dage. Godt med afveksling mellem teori og praksis, og at vi kunne arbejde med egne tekster.
Karina Ingemann, leder, Københavns Kommune

 Underviser er rigtig dygtig og sød og kan sit kram til fingerspidserne. Det har været rigtigt lærerrigt at blive klædt på inden for alle de forskellige områder. Også i de områder jeg kendte til i forvejen - så fint at få det hele genopfrisket. Og supergodt med god kritik på vores opgaver og tekster undervejs. Derudover var rammer og forplejning helt i top.
Marie Ravn, Digital projektleder/Redaktør, DGI

Dejlig behagelig og nærværende undervisning. Underviser formår at møde alle kursisterne på deres niveau. Jeg har lært meget og er blevet bekræftet i, at jeg kan meget. Godt med alle øvelserne. Det komplementerer teorien godt.
Lotte Andersen, Videnskoordinator, Frederiksberg kommune

Kurset i skriftlig kommunikation giver et meget grundigt indblik i opsætningen af tekster, faldgruber, ord man skal passe på osv. Fordelingen af praksis og teori holder deltagerne oppe på "beatet". Pia Hardy gør et stort stykke arbejde og møder deltagerne, der hvor de er.
Jette Winkelman, Controller, Købehavns kommune, BUF

Kurset i skriftlig kommunikation er meget lærerrigt og giver godt stof til eftertanke.
Hanne Magrethe Malmberg, Kvalitetskoordinator, Odense Universitets Hospital

Overrasket over hvor lidt der skal til for at ændre en "dårlig" tekst til en rigtig god tekst.
Pia Jerichow, leder, Københavns dagpleje

Formålet med at deltage i kurset var at øge kvaliteten på især korrespondancen med kunder. Jeg mener bestemt at have fået fyldt i værktøjskassen, så jeg bedre kan løfte opgaven.
Thomas Gørlev, Superintendent
Engineer, Man Diesel & Turbo

Det er et meget personlig og lærerigt forløb - der er god plads til spørgsmål og svar.
Charlotte Nilsson, Program researcher, Warner Brothers

Særdeles tilfreds med kurset i skriftlig kommunikation. Vi fik en god gennemgang af emnerne, efterfulgt af overkommelige øvelser, der satte tingene på plads.
Anette Hyldgaard, Accountant, Man Diesel & Turbo

Super kursus i skriftlig kommunikation. Der blev sat fokus på hvordan man "skriver så det virker", og jeg fik masser af værktøjer til at skrive tekster, der er klare, præcise, letlæselige og overbevisende. Nu ved jeg virkelig, hvad jeg skal arbejde med for at gøre min tekster endnu bedre.
Maria Sourmpi, Udlændingestyrelsen

Særdeles tilfreds med kurset. God feedback på egne tekster, gode eksepler og rigtig god fordeling mellem teori og praksis.
Steen Normind, Staff, Man Diesel og Turbo

Særdeles tilfreds. Relevant undervisning - meget nærværende og dejligt med individuel undervisning og plads til øvelser. Underviser er god til at forklare, og materialet er overskueligt.
Barbro Knudsen, Faglig konsulent, Journalistgruppen i DR